Рози бели и червени,
винаги сте вий засмени
и с листа като слънца
радвате детските сърчица!
А бодлички закачливи
по стъбълцата ви игриви
като броеница се броят,
могат всекиго да убодат!
Янко, 8 г.
© Янко Трендафилов Todos los derechos reservados