Подхвърли Рубик малко кубче,
светът го грабна, почна да реди,
въобрази си хаосът, че може
кубичен ред да сътвори.
А кой да види? Не е кубче,
а вечният порочен кръг,
ошлайфан в хлъзгавост, без ръбче
и бели мишки го въртят.
© любимка Todos los derechos reservados