18 oct 2011, 12:27

Русалка 

  Poesía
364 0 2

Красиви са русалките сутрин,

когато луна и слънце се разделят,

като петно с лице на жена

се разтича на капки любов,

сърцето ù синьо става на вода.

Щастливи са русалките вечер,

когато звезди и комети се смеят,

като разцъфнал лотос сърцето

се разтваря и става на въздух.

Тогава русалките пеят

своите песни за капитани,

тогава кораби плуват в море

от мечти и венци от цветя.

Тъжни са русалките нощем,

когато в тъмно  ù се ражда

сълзата ù като перла в мида.

Мирише ли вече на вода,

русалка някъде се ражда.

 

 

 

 

© Ваня Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??