От тъмната стихия родена,
от шепота и болката на пяната,
от скалата и водата солена,
от истината и от измамата.
С любов отрекла същността си,
от зла магия се прекършила,
с опашката се спъвала в краката си,
но любовта в зародиш свършила.
Разтекла се от болка и от жажда,
че ни човек, ни приказка била
и върнала се там, където ражда
водата вечна самота.
© Стела Todos los derechos reservados