Побеля от студ тишината
и приветства първия сняг,
после кротко поспря до вратата
да погали къщния праг.
Топъл хляб и свещ върху масата
а в огнището – пукат дърва,
тишината с тъгата си срасна се
и в комина самотна изтля!
С аромат на канела и спомени
и елхичка с дъх на смола,
две сълзи, случайно отронени!
Най-щастливият миг – у дома!
© Руми Todos los derechos reservados