Токсична си. От гърдите ти тече силиконово мляко,
а в евтината козметика се крие олово.
Дупето ти бразилско е от подплънки тъй яко,
лицето сковава смъртоносна отрова.
Но не за тях говоря. Отлично го знаеш!
Нито за порцелановите зъби и косата от чужди коси.
Говоря за това, за което мечтаеш -
скъпи бутици, лимузини, много пари...
Тези мисли те тровят, тровят и други.
Тялото ти е стока, то не дава любов!
Не за майка родена си, или вярна съпруга,
не си билка любовна, а сексуална отрова.
Кожата ти е гладка и познава чаршафите
на хотелските стаи с аромат, изневяра.
Сменяш мъжете, сменяш и стаите,
цъфтяща от вънка, а вътрешно... стара...
Спомени трупаш в бижутерска кутия
с блясък на перли и топлината на лед.
Влюбена си не в човек, а в хартия,
и струваш, колкото поредния чек.
Токсична си. Не един в тебе се влюби.
В очите измамни, в фалшивия смях.
Дори самата не знаеш, колко хора погуби,
дори не разбираш... че и ти си сред тях...
27.03.2020.
Георги Каменов
От поредицата ми "Другата любов".
© Георги Каменов Todos los derechos reservados
Иначе е хубаво да сме либерални, но... всичко опира до но-то...
Благодаря сърдечно за различната позиция.