Животът си минава между другото,
но нов човек е радост за света!
В живота често среща се с красивото
и не веднъж минава през тъга.
Етапите в живота му са няколко,
но колко ли от тях са с знака "плюс"
и колко "минуси" изписва с чувството,
че някому дарил е "сладък" вкус?
***
Дали ще те запомнят после хората -
защо, с какво и до кога -
зависи от душата, друже, нежната
и дал ли си от свойта топлина.
"Той бе добър!" Въздишка и мълчание.
Длетото пише ред след ред слова,
изсечени от мрамор. А в сърцата си
попълват други липсата дълбока.
С тъга!...
© Петя Кръстева Todos los derechos reservados
Душата топла ти е, Пете!!!!