11 oct 2017, 21:26

С надежда, с вяра днес живеем 

  Poesía
425 0 4

Била си някога монархия,
била си и тоталитарна.
Сега си истинска анархия
от Македония до Варна.

 

Не си пейзажи и история,
завита в бурени си цяла.
Една партийна какофония
по новострояща магистрала.

 

Народ, превит от немотия,
пореден евтин сериал.
Скръбта, удавена в ракия...
Народ сломен, но оцелял.

 

И като в баснята позната,
каруца теглят я орли.
Народът рачешки се мята,
невъзроден назад върви.

 

Но знам, че ти ще оцелееш
и знам, че ти ще процъфтиш.
С надежда, с вяра днес живеем,
че в битката ще устоиш.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??