Живот със цел, живот любим...
"Живот без маска и без грим."
Живот със смисъл и узрял,
във който съм кипял и врял.
Отрязък между дати две,
където краят ме зове.
И няма време за покой,
че няма...и че няма кой
да свърши мойта работа без мен
във мрачен и във светъл ден.
И аз със тези две ръце,
със бръчки нови на лице,
вървя към дните си напред
от мисли тръпнещи обзет.
И вместо точката за край,
двуточие ще сложа май...
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados