И днес Икар криле разтваря
във висините да лети.
Но пак мечтите му провалят
различни пречки и беди.
Ала не се отказва лесно –
към Слънцето е устремен.
И във пространството небесно
да се издигне е решен.
Но не, че с восък са крилата
слепени, за да полети.
Той пак ще падне на Земята,
защото другите гнети
със свойта целеустременост
и порива към свобода.
И пак ще стане, убеден съм.
Но не и вие, господа!
© Диана Фъртунова Todos los derechos reservados