С вкус на пролет
Зрели кестени греят в очите ти.
Есен е. Есен е. Късна. Красива.
Шарено-пъстра. Плодова. Кичеста.
Сякаш в предчувствие, че си отива.
Хищно-свирепият северен вятър
с вълча настървеност дълго ще вие.
С времето семето, скрито в земята,
силата - нейната, ще придобие.
С детска небрежност нежните кълнове
твърдата, пръстена плът ще пробият.
Ще полудеят, слънцето зърнат ли.
Нов свят за себе си ще преоткрият.
А дотогава нека си есенна.
Нека сезоните вътре в теб спорят.
Събрах надежди, насън калесвани.
Посях наяве... мечти за пролет.
© Александър Калчев Todos los derechos reservados