САЙТ ЗА ЗАПОЗНАНСТВА
(ЕДНА ИСТОРИЯ С ДОБЪР КРАЙ)
Във мъничко прозорче се побирам
със нови име, възраст, личност,
за час във живия живот умирам,
събличам сивата си прозаичност.
Потъвам в свят на средностатистически мадони,
на твърде интересни (все пак женени) мъже,
на лунатици и лентяи, на позавехнали матрони,
царе, царици - странници от кол и от въже.
Тук ще си подстрижа рафинирана учтивост
или пък ще пусна най-вулгарното си псе,
ще симулирам после мъничко свенливост -
тук никога едно с едно не правят просто две.
Как сладко е да бъдеш никъде и да си никой,
на шапката невидимка - зеленото перо,
във кладенец дълбок желанието си извикай
и слез на дъното със хлъзгаво ведро.
Там ще намериш ферментирали домашни тайни,
перверзни сънища, изпаднали от вътрешния джоб,
желания и нужди - простички или пък твърде крайни,
безумни блянове, намерили небето тук или пък гроб.
Кой в тази Вавилонска кула
доведе ме до твоята врата,
дали магьосницата Тарантула,
или Купидон със парфюмирани крила?
Добре, че ме изчака в тясната си стая.
Добре, че пазеше за мен свободен стол.
Добре, че заедно изгледахме на филма края.
Добре, че беше с HAPPY END във сол мажор.
© Нели Todos los derechos reservados