7 feb 2010, 12:20

Сами 

  Poesía » Filosófica
725 0 4

Сами

 

Сега със тебе сме сами.

За никъде не бързаш ти.

За себе си сега и аз

отделям за почивка час.

Сега е чисто у дома -

стерилна, мрачна чистота.

И музиката не гърми -

съседите ни да смути.

И много ни е хлябът цял!

Но в “детската” часовникът е спрял!

Без детски смях от тишина боли,

а чаканата свобода горчи!

В тихия си празен дом

завръщаме се мълчешком

с надеждата, че тия дни

ще звъннат скъпите ни дъщери

и внучката със сладък глас

ще каже: “Искам да съм с вас!”

Повтаряме една мечта -

да хлопне нашата врата

и с този мил очакван звук

животът да се върне тук.

Но пак се нижат дни след дни,

а ние с тебе сме сами...

И все по-малко ни се спи.

В мрака вперили очи,

бършем тайничко сълзи

и в тихия вечерен час

нашепва болката у нас,

че тъй са тъжни и сами

много  майки и бащи.

А от самотата най  боли!

В сърцето от вина - горчи...

© Генка Богданова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Привет! Всичките ти стихове са изстрадани и токова човешки!! Въпреки, че ме натъжи, а то и моят час на разлука с дъщерите ни наближава, го изчетох с удоволствие. Прилагаш сполучлива схема на римата и плавен развой на стиха.
  • Натъжи ме...Много истинско,изстрадано...Поздрави и усмивка
  • Утешението ни е, че тази тъга е за да може в друга една "детска" да са щастливи...
    Поздравления за хубавия стих!
  • ах...
Propuestas
: ??:??