Цяла нощ жарава –
кратък летен сън!
Той не заслужава
твоя весел звън.
Утрото въпроси
пламнали реди –
сякаш да износи
нечии вини.
В тъмна нощ безлунна
някой е сгрешил.
Няма страст разумна,
ни любов – без дим.
Барабан не биеш
да я обявиш.
Сякаш в джоба криеш
шест от тото-фиш!
Само без въпроси
в утрото, без дим.
Дрозд в сърцата носим
и да помълчим.
© Иван Христов Todos los derechos reservados