Усмихвам се на снежинките бели,
долетели под моята стряха,
със цветчетата длани преплели,
пролет и зима в едно залудяха.
Жадно дишам, снежинки преглъщам,
бели цветчета кацат в длантта ми.
По клонките бели красотата съзирам
сняг и цвят, като в съня ми...
Този сън докрай ще запомня...
много красив и истински беше,
с декемврийските цъфнали клони,
ала не знаех какво ми вещаеше.
Аз се усмихвам, вече е минало.
Понякога плача с чело на стъклото.
Само понякога... тъгува сърцето,
само понякога се чувства сиротно.
© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados