САМО С ОЧИ
Искам всичко
само с очи да ти кажа.
Аз отдавна научих
на очите ти тихия говор.
Не гласът ти - очите ти
казаха първо "обичам!"
И до днес този поглед -
и денем, и нощем -
спира дъха ми и ми взема ума...
Не, за Бога, не отвръщай очи!
Нека всичко ти кажа,
или поне да опитам,
пък тогава - върви
и живей както искаш!...
Ще усетиш ли някога
как получавам дива аритмия,
щом те видя?
Как пулсира в гърлото
моето свито сърце,
ако само за миг те докосна?
Не, едва ли!
Явно Бог е решил
чрез тебе и моята болка по теб
да ме учи на вяра и на смирение...
Тъй да бъде! Амин!
Нека само с очи да говоря,
че гласът се променя,
а устата изричат полуистини често...
Погледни ме - и после върви!
Искам всичко
само с очи
да ти кажа...
030805
© Теменужка Маринова Todos los derechos reservados
Дано си научим уроците скъпа!