Само спомен
За тебе само спомен ще съм аз
когато ще си тръгна от света!
И много ще ми липсва твоят глас!
И крехката ти, нежна красота!
Когато само спомен стана аз
и моята душа ще отлети
не ме забравяй! Спомняй си за нас!
И няма толкова да те боли!
Когато вече спомен ще съм аз
сърцето ти не искам да тъжи!
Животът се изнизва час след час,
даже и за миг не спирай ти!
Живей за мен, за теб! И продължи
което с теб градихме във мечтите!
Ще ти е трудно, зная, но помни,
че няма да помогнат и сълзите!
Бъди жена каквато аз те зная-
решителна и истинска жена!
Дали ще съм във Ада или в Рая
за мене ще е все едно това!
Понякога в молитва спомени ме
и свещичка само запали!
После.....! После просто забрави ме
и сама по пътя продължи!!!
А аз ще си остана само спомен
който с времето ще избледнее
и понякога във някой помен
някой тъжна песен ще запее!
После? После всичко продължава,
както Господ ни е отредил!
Само бледен споменът остава
и тъга в душите що е скрил!
24. 08. 2023 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados