17 mar 2013, 18:32  

Самодива 

  Poesía » De amor
887 0 1

Пурпурни, неземнокрасиви

цветове обливаха нощта.

В сенките една самодива

запя на любовта песента.

 

Заиграха тонове нежно,

светулки описаха кръг,

а в него сърцето безбрежно

закле се на обич до смърт.

 

Но нейният принц бе далече,

отвъд планини и реки.

Своя живот тя обрече

да дири неговите следи.

 

Преброди поля и долини

да търси свойта искра

и след немного години

намери прясна следа.

 

Ала гората бе черно-бяла.

И замряла бе песента.

И полужива, остаряла

във нея бе обичта.

 

Написано на: 09.II.2011 г.,

dark_winged

 

© Мирела Шопова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??