Самоковче
Любов с черешови крила
докосна нашата градина.
Разпукна се и разцъфтя
за хиляди години.
Днес Самокови се въртят,
рисуват ни картини
и млади чукчета с пъстър цвят
напяват свои рими.
Със пръстчета почуква Самоковче,
клавишите с любов погалва.
Лети на приказно килимче
и нашите сърца запалва.
Е. и Б.
© Емилия Борисова Todos los derechos reservados