„…и ето, Аз съм с вас през всички дни
до свършека на света. Амин.”/Мат. 28:20/
Самотата е страшна измама, приятелю!
Никой никога не е наистина сам.
Сред обиди, тревоги и болки изстрадани
ни милува една непредаваща Длан.
Тя е винаги с нас, па макар и невидимо –
вдига падащи духом, изтрива вини;
сочи път и в мъглата на тежките мигове,
прекроява скованите сложни души…
Тя задържа юмруци в летеж към невинния,
спира думи, които убиват от раз.
Разтопява до дъно сърца необикнали
и над тях получава неведома власт…
Носи белег от рана докрай незараснала –
причиняват я всички човешки злини;
често силно кърви и отново гноясва,
но не спира да милва и нас да теши…
Самотата е страшна измама, приятелю!
Ако вярваш на нея – ужасно грешиш…
© Руми Бакърджиева Todos los derechos reservados