Една прегръдка в този час.
От това най-много се нуждая аз!
Но оглеждам стаята студена
и съзнавам, че тя е празна, подредена.
Спомням си за дните си щастливи
и ми се иска днес да не бяха толкова сиви!
Да има смисъл да ги изживявам,
а не просто в тях да престоявам.
Проверявам кога за последно си ми писал,
макар че вече няма смисъл!
Минали са месеци и дни,
защо тогава празнотата още в мен стои...
Защо измъчва ме това,
че сама достигнах до ръба,
че по погрешен път вървях
и в ада на собствения си живот горях,
че е късно нещо да се промени,
защото изградих отвсякъде стени
и сега между четирите им страни живея
и усещам, че от самота ще полудея.
Вий от грешката ми се поучете
и не изграждайте стени, вървете!
Аз някой ден стените ще разбия
и мечтите си отново ще открия!
© Красимира Неделчева Todos los derechos reservados