Доставя ли ти радост смърт на ближни?
Ако усмивка скрита плъзва по лицето,
в живота значи нещо си постигнал.
В червилото мъртвешко на съмнението,
под бледи устни, вярата умира.
Попарената от сланите пъпка
до пролетта си вече не достига.
По улеи от мисли се изцеждаш -
все по-надолу и надолу...
Бездната те вика.
Страхът е само скритото желание
да полетиш стремглаво и завинаги към нея,
след всичко станало необратимо.
От бремето на най-любимите неща -
ужасен бинт за истинските рани,
завинаги да се избавиш...
Мехлем-флуиден срещу лудостта -
пътека вярна,
килим за музиката на безкрая.
Светът отрича ценното и уникално -
Природата и Господ те предават.
Вземи кормилото в ръцете си.
Благодари на бурята, защото тя единствена те пази.
Погубен си от щастие, а любовта те дави.
Плувец зареян ще останеш,
стопил се в центровете
на студени океани.
Далеч от островите на блажените.
Далеч от брегове-химери.
Във самотата няма фалш.
Страданието те извайва -
Праксител на всемира.
Напредвай бавно.
Навлизай осмотично в саморазрушението -
финална фаза
на всичко истинно и свято.
И между Сцила и Харидба -
Вяра и Надежда,
непомамен,
през тесен и невидим пролив
ще достигнеш
пристана единствен -
Небитието призрачно
на Недочаканото...
Неосъзнатото
и предродилното
мистическо Желание!
© Младен Мисана Todos los derechos reservados
Ако това ти е причинило неприятно усещане, то най-покорно те моля за извинение!