6 ene 2007, 0:23

Сбогуване 

  Poesía
816 1 8
Преди да се превърнеш в прашен спомен
и да угасне тихо любовта,
преди да тръгнеш - като лист отронен
от вятъра понесен по света,
преди да ни попари тишината
и устрема ни есента да спре,
вземи си сбогом с мен - като с приятел.
Отивам си - така е по-добре!
Не искам да си стара снимка,
погребана във прашния албум,
да те жадувам нощем в мрака синкав,
макар да знам, че си за мен табу.
Когато любовта е невъзможна
е по-добре да и поставим кръст.
Обичах те безумно и безбожно -
нехаех, че ме сочат тайно с пръст.
Благодаря за всичко - за мечтите,
за трепета, за парещата страст,
за любовта, която с теб изпитах,
за болката, останала у нас.
Сбогувам се - за мен ще бъдеш спомен,
мечта далечна, блян осъществен.
Вкусът на щастието бе съдбовен
и ще ме топли всеки божи ден!

© Нели Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??