СБОГУВАНЕ
Сбогувах се със старите приятели,
ала забравих да им кажа лично...
Останаха ми някои познати
и няколко от другите – безлични!
Но те поне не се кълнат във вярност,
приятелство до гроб и тям подобни...
Дори не са изпитвали навярно
вълнение пред камъка надгробен...
Те няма и на гроба ми да идат.
Дори и цвете няма да оставят.
На тях приятелство не им се свиди,
защото и така не ми го дават....
Сбогувах се със старите приятели...
Останаха - познати и безлични...
Но те поне не са били предатели!
С това все пак са много по-различни...
14 август 2009
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados
защото и така не ми го дават....
Тъжно! Но, за жалост, вярно в прекалено много животи по света...