3 sept 2020, 0:29

Сбогуване с август 

  Poesía » Del paisaje
393 0 3

 

 

Отпивам от август бавно, на глътки,

но пропълзяват в душата ми есенни тръпки...

Със лятото съм на път да се сбогувам,

макар в гореща  омая все още да плувам...

 

Щурците - виртуози свирят като луди,

из цветята тихо се гонят пеперуди,

в небето шумно сбират се ята,

гората готви се да срещне есента...

 

Облаци играят жмичка в синевата

и се целуват тайничко със планината...

Къпини зрели канят ме да ги опитам,

и лятната магия лично да изпитам!

 

А аз отпивам от август бавно, на глътки

и тъга, примесена с радост усещам...

В тревата оставям босите стъпки

и с чаша вино, на свещи, септември посрещам...

 

© Даниела Ганчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??