8 oct 2012, 10:17

Сбогуване с морето 

  Poesía
351 0 0

Море, лазурните ти дни

 са преброени!

 Очакват те

 самотни  брегове...

 Ще скъсат мрежите

 от слънцето такани,

 неканените зимни

 ветрове...

 

А на брега

 тълпата няма

 да я има...

Ще те сковават

 зимни студове.

 И ти Самотното

 ще затъжиш  за трима,

 и ще заживееш

 в други светове!

 

О, няма да се влюбват

 на брега ти!

 И лунните пътеки

 ще умрат!

 Романтиката нощна

 гдето е в кръвта ти

 и славата

 на дъното

 ще спрат...

 

И ти ще затъжиш

 загледано в без края...

 Ще те разплакват

 сняг и дъждове!

 Ще протестираш

 и ще се бунтуваш,

 зная!

 Но зимата

 и теб

ще окове!..

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??