Мечтите са звезди
големи, но далечни,
улавяш ги с очи
пожелаваш нещо.
Животът си върви
в потаен кръговрат,
така минават дни,
така минава свят.
Ти си лягаш сам
прилежно си увит,
добре си се наял,
но не оставаш сит.
Взор и ум са там
в небесните шевици,
чертаеш нов живот
а будните зеници,
отказват да заспят
рисуват твоя свят...
© Гергана Караджова Todos los derechos reservados