28 jun 2009, 17:38

Седем (д)разни тона 

  Poesía » De amor
508 0 2

Грамофон си.

А аз съм стара плоча.

Не ми пречи да свиря

(че мога и да дудна).

 

Странна симбиоза.

Между тънката мелодия и нежния ти баритон.

Странна е идилията

(която си измислих).

 

Петолиние си.

А аз съм нота до.

Горно до

(догоре).

 

Писец си.

И пишещ.

А аз съм твоето мастило

(мастиленото ти сърце съхранило).

 

Редове си.

А аз, като буква, се крепя на тях.

Редиш си

(дните, с все същия художествен замах).

 

Синьото си.

А аз съм твоето небе.

С блясъци покрито

(от други звезди).

 

Лъжа си.

А аз съм твоя първи смъртен грях.

Другите вече ти ги дадох.

(а добродетелите, къде по дяволите ги забравих?!)

© Венцислава Благоева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??