(... и маааалко еротична...)
Насред село - на мегданя
сбрала се ЕнтелЕгенция -
кмета, даскал, че и попа -
Мис избират, 'ма с претенции.
Хубаво, 'ма вкусове различни.
Дедо поп си падал по голяма -
мома с кълки яки, че и с бузки,
когат' стъпва - да тресе земята.
Даскало - уж бил по-префинен,
падал си по нежнички момички -
с кръстче-пръстче и краченца-клечки.
Да му изпърха с... белички петички.
Кметът бил е Пич-а баш на село.
Искал той от всичко да опита...
СкарАли се, до мръкнало се били
даскал, кмет и попа Геро.
Но... явили се една сюрия жЕнки -
все моми, подпретнали полите -
по пътя си акъля да запалят,
за наградата, на големците.
Тя пък хич не бИла малка -
коза, овца, каручка със магаре,
вила, уж кола от странство,
уикенд със единия... по пладне.
Изведнъж... на всинца притъмнЕло!
Някъде иззад им се явила
мацка румена, със дълъг бедър,
всинца зяпнали като... геран на дворо.
Нямало какво от туй да сторят -
всеки И наградата показал.
После срам ги бИло даже да говорят,
щото... травестит се той оказал!
© Петя Кръстева Todos los derechos reservados