Ставащото сутрин слънце огря синьото небе,
през полето минаха коне,
веселите хора готвиха храна,
работата започва в седем сутринта,
камбаната удари точно в осем,
мирисът на топъл хляб се носи,
в дванадесет всички се събират за обяд,
топъл хляб, сервиран от красива девойка
и ракия, носена от баба Стоянка,
после отиват да жънат поле
тримата братя, яхнали коне,
а вечерта седнали на маса кръгла носеха месото прясно,
започна веселба, животът в селото утихна чак в десет през ноща.
© С Todos los derechos reservados