Доброто ражда се от семенцá,
посéти в детската душа.
Под грижите на майка и баща
покълва бавно с обичта.
Доброто е във малките деца,
играещи под синьото небе.
Раними, нежни семенца,
закътани във всяко сърчице.
Доброто трудно се отглежда,
капризен климат е света.
Там има мъка и надежда.
Буря страшна, после тишина.
Доброто, то във нас живее
и често дълго си мълчи.
Но винаги е там и грее
със топли, искрени лъчи.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados