За нас не беше отредено
брачно ложе.
Но ти си моят бог,
а аз съм твоята богиня.
Две божества,
изгубили се на Земята,
които Времето размина.
Стоиш на своя трон висок,
а бавно аз
нагоре се катеря.
И може би във някой друг живот -
по-рано или късно,
но ще те намеря!
Не може тук да бъде края -
на този дивен морски бряг.
Земята се върти и зная,
че ние с тебе
ще се срещнем пак.
ВИЛИ ДИМИТРОВА
Из стихосбирката "В лабиринта на живота"
ISBN: 978-954-897-104-1
© Вили Димитрова Todos los derechos reservados