Септември 29-ти
Септември двадесет и девети,
това е моята Голгота,
тогава съм се родил, проплакъл,
поел съм първа глътка от живота.
После, лежейки, съм запълзял
и съм се изправил на крака.
Застанал съм смело пред него
живота с много лица.
Погледнал ме тоя лицемерник
със замислено лице
и започнал да трупа година след година
на немощните ми рамене.
С времето ги натрупа
тая подла гадина
и ще продължава да трупа
докато приклекна, падна и се спомина.
Животът е като искрата,
в огъня се ражда и полита,
после изчезва й следата,
остава малко пепелчица.
© Никола Яндов Todos los derechos reservados