22 jul 2007, 11:27

СЕРЕНАДА ПРОТИВ СУЕТА 

  Poesía
836 0 15
 

СЕРЕНАДА ПРОТИВ СУЕТА



Каква велика нощна серенада!...

Щурците са в кръвта ми, може би...

Животът ми - поспретнат и пригладен,

поне слуха ми скромен не уби...


Понякога едно щурче взривява

душата ми... А щом са във синхрон,

се питам - колко сила или слава

им трябват, - да преминат Рубикон?...


Тече реката нощна на Живота...

Ще я преминем - с брод или без брод...

Щурчетата са земната ни квота,

два метра пръст е земният имот...


Да ни напомнят колко ни остава -

затуй са осъзнатите лета...

Щурците пак отсяват лунна плява

и всяка непрогледна суета...



Ванилин Гавраилов

© Ванилин Гавраилов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??