Сестричка-съученичка
И ето - първи ден, първи час,
за първи път в новия ми клас.
Нови лица, нови коридори,
нови непознати простори.
Като новак на работа, блатна рибка в морето,
така се чувствам като нова ученичка в 55-ТО.
И ето, не знам и аз как
нищо не мога да си спомня пак,
как за първи път се запознахме,
а в следващия миг най-добри приятелки станахме.
И ето ни сега като две капки вода,
но по-различни от деня и нощта,
ти ми стана най-добра приятелка,
моя вярна и добра сестричка по душа,
моята съседка, по чин съученичка.
ПС: Това стихче е посветено на една моя най-добра приятелка.
© Елена Todos los derechos reservados