По черно-бялото бойно поле
в каре пешките ни крачат напето,
в чашите искрѝ младото божоле́
и това питие май ни е трето :)
Кралицата ми отчаяна кърши ръце -
какво ли крие царят ти до сърцето
Буйни, гривите веят черни коне
С копитата белите рият полето
Отиват нещата на "след мен и потоп", :)
режеш връхчето на кубинската пура
Планирам защитата - ти си на ход! -
и отхапвам бонбон със глазура
Заравяш, замислен, пръсти в косата...
Ах, дамски гамбит! така ме увличаш! :)
Замаяна, бавно кръстосвам краката -
признавам, тази тактика ти прилича
... а ти ми поднасяш чаена роза! :)
и царицата хукна съвсем през просото
Индийската ми защита вече е проза :)
Шах и мат! пияна съм, но не от виното :)
Жени Иванова,
посветено
https://www.youtube.com/watch?v=WFBTPH97pYE
© Jasmin Todos los derechos reservados
....
Ангелче, такава партия шах е с предизвестен изход - няма губещи посветени са всички партии след тази и до днес ))
....
Деа, познаваш големите битки и малките войни )
....
Бри, нека другия води играта.... в това има толкова очарование