Ръцете му са спуснати надолу,
кръв капе по свещената земя.
Отгоре гледат хребетите черни,
орел се спуска, търси светлина..
Очите леко е притворил,
в жаравата сърцето му тупти.
Краката в ритъм барабанен,
нагазват в собствени води.
В тревата жълтеникаво-зелена,
предците идват да вестят,
Ще има битки и победи,
ще има ярост, смърт и глад..
Кръвта му капе бавно от ръцете,
предците са си вече отишли.
В главата му увиснала отеква
викът на страдащи жени…
© Иван Иванов Todos los derechos reservados