Омръзна ми във тази къща
да съм в приземния етаж.
От влагата ми се повръща
и се смалява моят стаж.
До мене слънцето не стига.
Не виждам синьото небе.
Денят сакат при мен пристига
и все с едно весло гребе.
Ще си направя капандура
на покрива дори напук.
И горе ще съм шамандура
в морето от небе и звук.
Ще се люлея във простора
сред слънце, облаци, вода...
Да ми завиждат всички хора
на покривната свобода.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Поздравление за творбата и възможно най-хубаво прекарване на най-големия християнски празник - Възкресение Христово!