Как да го кажа на птиците,
кацнали смело по жиците:
искам със вас да летя!
Как да го кажа на пламъка
който се вдига над камъка:
искам със теб да пламтя!
Как да го кажа на вятъра,
който си прави театъра:
искам да бъдем едно!
Как да го кажа на жИтото,
в слънцето жарко завитото:
искам да бъда зърнО!
Искам да кажа на хората,
дето за мен са опората:
вие ми давате длан!
Следва да питам и себе си-
видно от само себе си:
бях ли до тука разбран?
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
отлично! Благодаря за убавите коментари и оценките! Бъдете и пишете! Поздрави!!