Шарен е светът, шарен бе моят ход по своя път.
По цветния път на дъгата живот срещах
хора различни, както колелото неуморно се върти,
така в живота ми всеки от себе си остави следи.
И спирах се, лутах се, тук и там,
на всеки по нещо исках да дам,
някои вземаха повече, други пък нищо.
В този шарен път на живота мой
не срещнах само хубави неща,
срещнах и предателства, измама и лъжа,
но тях познах ги по болката,
която оставиха в моята душа.
Простила тя, душата, продължава,
чернилката зад себе си оставя
и смело крачи по шарени пътеки,
гордо вдигнала глава.
Знае, различните хора имат различна съдба.
Шарен е светът, шарен бе моят ход по своя път.
© Нана Todos los derechos reservados