ШАРКО И ДАРКО
Кученцето Шарко
и патенцето Дарко
весело във двора
водят спора -
кой от тях двамина
ще бъде първи таз година
на голямото състезание
по многознание.
Спориха двамина
за камъче едно в тяхната градина
От гранит е. – каза Шарко.
Не, от мрамор! - каза Дарко.
Не, гранит е.- каза Шарко.
Не, от мрамор! - каза Дарко.
В тоз миг камъчето се раздвижи,
до рекичката с крачета се придвижи,
Двамата всезнайковци тогаз
млъкнаха завчас,
че камъчето раче се оказа
и от водата усмихнато две щипки им показа.
© Милена Карагьозова Todos los derechos reservados