18 jul 2013, 17:44

Схемата - "менте" 

  Poesía » Otra
651 0 5

Човекът е това, което е!

Животът те поглъща като лава...

И щом усети те, че си „менте”

на смъртната стена те приковава

„Виновен” – ти окачва... и въжето

тъй тягосно провесва се надолу,

по устните ти плъзва се последно

едно печално и безлико „Сбогом”...

 

Душата – неродено е дете!

Животът – като пясък във пустиня

те лута по различни светове

и те разлива във съдбите на стотина.

И те пронизва като силен ураган

на криво стъпиш ли – присъдата – бесило

протягаш във безсилието си длан

сърцето ти на топка се е свило.

Сърцето – невъзпитан първолак,

все още се бунтува и се мъчи

и иска му се без да знае как

на Разума със вик да се опълчи.

А Разумът – възвишен философ,

не може да развива теореми,

прерязва всеки потреперващ зов

и следва само „правилните” схеми.

А схемата наречена „човек”

Животът със замах я оценява

и щом усети я, че е менте,

на смъртната стена я приковава...

"Виновен" ти окачва и въжето

тъй тягостно провесва се надолу

по устните ти плъзва се последно

едно печално и безлико "Сбогом"

Със кой си взимаш ти последно „Сбогом”?

На кой говориш жално, по човешки?

Та ти „менте” си, от Живота гонен

и плащаш за неуките си грешки!

© Ирина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ле-ле! Само три месеца? Като отчисля отпуска, остават два и половина!
    Квартирата вече нямам желание да сменям! Баста!Духам една искра в шепите си - дали ще се разгори? Зависи от течението през прозорците в квартирата! Но и пепел ми омръзна да събирам!
  • С последната си творба Вале, си предплати наем за 3 месеца напред така, че ако ти не си смениш квартирата... оставаш при мен
  • Почти за постоянно не може ли?
  • Добре дошъл...поостани при мен
  • Разумът "...прерязва всеки потреперващ зов и следва само "правилните" схеми..." - изпратих го в един врящ казан и вече съм само "менте" - нямам време, нямам време...
Propuestas
: ??:??