Довчерашната рая се вдигна,
устремена силно към свободата,
избавление от гнет постигна
на онази славна и свята дата!
Тези лъвове докрай се биха
за въздух, светлина, чест,
врага без страх победиха,
за да я има България днес!
© Георги Todos los derechos reservados