На улица “ Шипка“ във малкия град
звъни телефонът на моя познат
Тук е Киев, жив ли си ти?
Да! Жив съм приятелю! А как си там ти?
Обажда се в линия и друг някакав глас
Ало, приятели, привет от Цариград
кога ще се видим на борш , ошаф и кафе?
Елате на гости, у нас по- добре!
На улица “ Шипка“ във краен квартал
събраха се трима, другар до другар
няма омраза, няма и скръб
дедите им биха се един срещу друг
С други хора върти се Земята
нека във мир да живеят децата
Стига интриги, стига войни
миналото не забравяй, но вече прости
че следващата битка е бой с томахавки
ако луд за мъст и омраза управлява човеци!
© Румяна Друмева Todos los derechos reservados