Шивач
Шия дрехи всякакви, модерни,
за да обличам хората с тях.
Използвам различни материали:
радост и щастие; страст; любов и смях.
За конци използвам аз сърцето –
тънки нишки в цвят аленочервен.
Шевната машина пък е душата –
дъх не й остава – труди се за мен.
И старая се якето, което шия
да бъде топло, за да не се усеща мраз.
Искам уникат да е, най-красивото...
За това мечтая и се боря всеки ден и час.
И когато хората наметнат раменете
с дрехата, сътворена от ръцете ми с любов,
а от душата им частица радост се отрони,
ще знам – един шивач успял е в този свят суров
да прави чудеса – мъка с облекло да гони.
28.09.2005 г.
© Валентин Кабакчиев Todos los derechos reservados