В мен живее балерина.
През стъкло от зима вае пируети
и топи ги, докато са още топли.
Вчера плачеше за трима,
че ù липсват тоалети,
а откакто свят светува,
нея я лекуват
да се не преструва
с пачки и без конфети,
че в здрача си танцува.
Мисълта ù стреля с арбалети.
Музикалните кутии стари,
дето фигурите без крачета
мечти умрели храчат,
дето свещ гори покоя
на тази героиня,
а тя сама не помни
и не вярва, че ме има.
Не смея да я будя – ще се разплаче
и ще нарежда как ù вземам всичко,
гола в тоя свят ограбен,
няма палци
и бълнува си самичка.
Оназ мелодия от кутията остава
и без нея тя за сцени си сънува
а аз се питам що мечтая
и защо на танца ù робувам...
© Андромеда Todos los derechos reservados