Животът – пълна надпревара
със глупости и суета.
Животът – купа със попара,
илюзия на вечността.
И без да искаш ти живееш,
пътувайки на дървен шлеп.
Но трудно е да оцелееш,
когато няма никой с теб!
Че шлепът носи го водата
по път изтрит или чертан.
Водата мътна или златна,
водата бурна – дървен стан.
На шлеп си уж основа здрава.
пътуваш плаваш ти с мечти.
Но мигом буря се задава,
а шлепът май е без врати
Крещиш и махаш, но водата
нарязва всичко в миг на дреп.
Отнася теб и суетата
и твоя здрав, но дървен шлеп!
© Лидия Todos los derechos reservados