Намерих детелинка за късмет.
Запитах се – „Какво е щастие?”
И мога ли да го опиша с някой ред –
непретенциозно, простичко и ясно?
Дали е подарен букет?
Или пък случка, която усмивки рисува?
Прочитането на красив сонет?
Момче със любимо момиче когато танцува?
А може би, когато е чиста съвестта?
Или загриженост от друг към нас усещаме?
Когато влюбени сме във света
и красотата във отношенията срещаме?
Когато си успял да си простиш
и не усещаш чувство за вина?
Че си Човек приел си и знаеш че понякога грешиш?
Очите ти ако са пълни с красота?
„Обичам те...” - когато тихичко шептиш?
Когато вярваш, че те пазят ангели?
Щастие? -
Всеки пълноценен миг от нашият живот навярно е!
© Ирен Todos los derechos reservados