Една сълза отронена, мълчи...
Една сълза след вятъра се спусна.
Една сълза по стръмното се търколи.
Една сълза да търси тебе, тръгна...
Една сълза студена се провира.
И търси към сърцето път.
Една сълза, отронена, горчива.
За теб е... Протегни ръце и я вземи.
Стопли я. Дай й топлинка.
Ще те докосне, нежна и свенлива.
А после – бисерна ще заблести,
дори от слънце по-щастлива!
© Нели Todos los derechos reservados