В топлината на птичия глас
аз ще бъда трептящата нотка
и на огъня - бурната страст,
и в душата ти - мъркаща котка,
и дъгата след пролетен дъжд
или цвете по голи чукари,
нежен мирис на цъфнала ръж
във ръце на изкусни хлебари,
пластелин, недовършен модел,
недосъхнала цветна картина,
пъстра сянка, наситен пастел,
мек отблясък от бяла платина.
И дори скъпоценно бижу
да не мога за тебе да стана,
ще съм вечност, безкрайност... тужур...
заздравяла завинаги рана.
© Маргарита Todos los derechos reservados